Herfstvakantie 2020

De kinderen zijn in deze bijzondere tijd alweer meer dan 6 weken naar school kunnen gaan. Tijd voor herfstvakantie!
De mogelijkheden om iet te ondernemen zijn dit jaar wel beperkter dan voorgaande jaren, vanwege alle aangescherpte maatregelen Covid-19.
Wat gaan je doen met de kinderen in de herfstvakantie?!
Het is vooral zoeken naar activiteiten binnenshuis of juist buitenshuis in de open lucht. Het geluk is wel dat de natuur in de herfst super mooi is. Beetje koud maar heerlijk om een frisse neus te halen.
Lekker buiten samen zijn en je zintuigen verwennen met alles wat er om je heen is. Beleef eens bewust wat je ziet, je hoort, je ruikt, je voelt enz. Loop ook eens lekker over een omgevallen boomstam of spring van stronk naar stronk en voel wat dat met je balans doet. Heb je nog tijd om te piekeren? Of val je dan? 😉
Geniet heerlijk van de tijd samen, de frisse lucht en de vrijheid die je hebt. Even weg van de 1,5 meter maatschappij.
Mooi meegenomen is dat je met zo’n heerlijke wandeling ervoor zorgt je meer zonlicht pakt, in de steeds donker wordende dagen, om voldoende slaap op te bouwen.
Verzamel samen ‘schatten uit de natuur’, zoals bladeren en kastanjes of eikels. Om er thuis, onder het genot van een lekker warme chocomelk of thee, samen iets moois mee te creëren. Gewoon genieten van ‘samentijd’.
2 (of meer) vliegen in 1 klap….
Tips voor de herfstvakantie:
– Maak er samen een ‘beleefpad’ van wanneer je in het bos of park gaat wandelen. Ruik, kijk, voel… maar ervaar ook bewust de ontspanning die de natuur op jouw kan hebben.
– Doe samen eens een herfstbingo. Deze zijn via google gemakkelijk te vinden. Je hoeft niet altijd het wiel uit te vinden 😉
– Neem echte herfstmaterialen mee naar huis voor een binnenactiviteit op thema. Maak bijvoorbeeld kastanje-spinnenweb of kastanjepoppetjes met satéprikkers enz.
– Knutsel of teken ook eens samen voor het naar bed gaan in het thema herfst. Zodat de beeldschermen eerder uit gaan, wat een positieve invloed heeft op slaap.
– Doe eens gek… toch gewoon lekker naar buiten wanneer het regent. Met of zonder paraplu. Na een warm bad of warme douche een verhaaltje (over de herfst) of zelf een boek lezen en lekker slapen.
Geniet er samen van!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven