Selecteer een pagina

Je spreekt jezelf moed in, terwijl je jezelf na een halve nacht slapen uit bed hijst:
Vanaf vandaag ga ik het helemaal anders doen.

Slaapwelzijn voor gezinnen en ondernemende moeders

De spanning die het slecht slapen met zich meebrengt, ruikt je kind van een kilometer afstand. Dit nekt niet alleen jou maar ook de rest van het gezin slaapt slecht. Terwijl het herstel in de nacht zo hard nodig is, om verder te ontwikkelen. Niet alleen je kind(eren) op school of kinderopvang maar ook om zelf als ondernemende moeder tot bloei te komen. 

Herken je dit?

Slaapproblemen

Je ligt letterlijk en figuurlijk wakker van de slaapproblemen binnen je gezin. En dat is eigenlijk elke nacht het geval. Je kind kan niet slapen en huilt de hele boel bij elkaar. Slaapt je kind eindelijk door dan moet je zelf naar de wc. Heel zachtjes loop je over de gang. Helaas, je hoort alweer geluid uit de kamer van je kind komen. Wat moet je nu weer eens gaan doen? Je hebt álle slaaptips al geprobeerd en durft er niet meer op te hopen dat er iets bestaat, waardoor je gezin weer genoeg slaap krijgt.

Hectische ochtendroutine

Na een te korte nacht loop je in de vroege ochtend al als een kip zonder kop rond te rennen. Hop chop aankleden, boterhammen smeren en tandenpoetsen. Is er vandaag iets speciaals te doen of moet de gymtas mee? Voor je gevoel sta je al met 2-0 achter omdat je laatst de studiemiddag was vergeten en ook het ouder-kind knutselochtend hebt gemist. Eens was je die perfectionist die geen enkele afspraak miste. Nu zeg je alleen maar: “sorry, vergeten”. Waar zijn trouwens mijn sleutels? In de koelkast?!

Emotionele uitbarstingen

En daar ga je weer… deze keer is het de ‘gillende keukenmeid’. Met jullie mega korte lontjes is het meerdere keren per dag vuurwerk maar geen feestje in huis. Door het slaapgebrek wil je jouw jengelend kind al voor het ontbijt achter het behang plakken. Terwijl je tijdens het avondvullend bedritueel wéér de trap op stampt met: “En nu ben ik er he-le-maal klaar mee. Slapen, NU!”. De hysterische reactie van je kind raakt je diep. Steeds vaker voel je jezelf een slechte moeder. Terwijl je het allemaal zo goed bedoeld en ze het beste gunt. Waarom worstel ik hiermee en kunnen anderen wél die lieve moeder zijn?!

Balanceren moederschap

Je weet dondersgoed hoe je het moederschap wilt combineren met je werk, tijd voor jezelf, je partner en vrienden. Je hebt alles al uitgezocht en gepland. Maar sinds de slapeloze nachten kan dit plan regelrecht de prullenbak in. Je verliest met de dag de hoop dat je ooit een vorm van balans gaat komen. Waarom voel je jezelf zo’n ‘vaatdoek’? Je wilt een ‘Power mom’ zijn!

Sociale teleurstelling

Weken geleden heb je al een gezellig avond borrelen met je vriendin gepland. Echt weer even een avondje lachen, gieren, brullen, zonder dat er een kind wakker wordt. Maarrr, vanaf vier uur vanmiddag voelde je de bonkende en misselijkmakende hoofdpijn al opkomen. Je had jezelf, na de zware nachten, zo verheugd op deze avond. Je baalt dat je uitje in het water valt én je jouw vriendin moet teleurstellen. Je zit in de bloei van je leven en je wilt verdorie genieten van de mooie dingen in het leven.

Get Started

Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; In hac habitasse platea dictumst. Morbi suscipit dui id magna.