Selecteer een pagina

5 Tips:

  1. Laat je kinderen zelfgemaakt en geschreven kerstkaarten of kersttekeningen maken. Er is behoefte aan een persoonlijke noot, in deze tijd dat we elkaar minder kunnen ontmoeten. Breng de kaarten zoveel mogelijk op de fiets of te voet weg. Meteen een lekkere frisse neus gehaald voor het slapen gaan 😉
  2. Maak een ‘ik-verveel-me-pot’. Schrijf op briefjes leuke activiteiten en mik deze in een pot. Zet deze in op momenten dat kinderen zich echt vervelen of doorbreek een vervelend patroon wanneer de sfeer wat minder wordt in huis. Je kan kiezen voor 1 pot binnenshuis en 1 pot buitenhuis. Of zelfs 1 pot om samen te doen en 1 pot om alleen te doen, wanneer je in de vakantie nog moet (thuis)werken.
  3. Zet de wekker iets vroeger en maak een frisse ochtendwandeling. Met een beetje geluk krijg je een schitterende zonsopkomst of zelfs magisch gekleurde lucht cadeau! Door op tijd op te staan en licht te pakken blijft je dag-nachtritme ook nog in de pas lopen.
  4. Ga weer eens voor een ouderwetse spelletjes- of filmmiddag, lekker samen met het gezin. Daarna nog buitenspelen of ravotten om weer heerlijk te bewegen en moe te worden. Top combinatie.
  5. Sta zo tegen het einde van dit bizar jaar eens bewust stil bij hoe het verloopt binnen je gezin. Hoe is de ontwikkeling van ieder maar zeker ook als gezin. Zijn er bijvoorbeeld slaapproblemen of sta jij en/of je kind in de overleefstand. Lukt het zelf of is hulp wenselijk?

Sta zeker ook stil bij wat jullie als gezin, in dit jaar van ‘distance’, júíst heeft samengebracht en verbonden? Neem dit sowieso mee naar 2021!

Voor nu: slaap, beleef en verbind.