oud en nieuw
30 december 2020

Wat doe je met oud op nieuw? Laat je jouw kind de hele avond opblijven, naar bed en om 00:00uur wakker maken of de hele nacht doorslapen (wanneer ze niet zelf wakker worden)? Pfff, soms een lastige keuze. Zeker wanneer je het met anderen viert en de meningen of leeftijden van de kinderen wisselen. Tja… dan kan dit jaar de keuze misschien iets gemakkelijker zijn, met alle maatregelen en advies van klein gezelschap 😉.

 

Ik heb een aantal tips voor ‘oud op nieuw’ op een rijtje gezet:

  • Laat het van je kind afhangen! Wel of niet slapen voor 00:00uur is afhankelijk van de leeftijd maar zeker ook hoe gevoelig je kind voor prikkels en slaapverstoring is. Sowieso slaan baby’s en peuters nog niet zo herinneringen op als wij. De kans op verstoring van de slaap met een chagrijnig en huilerig kind is groter dan het plezier dat je ze geeft.
  • Wanneer je (jonge) kind het niet gaat trekken of opblijven niet ten goede komt aan de sfeer in huis, is proosten op het nieuwe jaar om 19:00 of 20:00uur een mooie optie. Zodat jullie samen genieten van een speciaal moment samen, waarna je kind gewoon kan gaan slapen. Hiermee wordt het slaapritme niet verstoord. Dit is zeker aan te raden wanneer je kind toch al een (groot) slaapprobleem heeft. Extra tip: gebruik oordopjes om door te kunnen slapen.
  • Wanneer jullie feest vooral gericht is op volwassenen, is het misschien handiger om je kind sowieso wel even te laten slapen. Al is het maar op kussen of op de bank. Dit voorkomt irritatie van beide kanten.
  • Maak je jouw kind wakker voor 00:00uur? Begin dan op tijd, rond 23:30uur. Wanneer je het licht een tijdje voor het wekken aanzet, wordt je kind vanuit een ondiepe slaap gemakkelijker en fijner wakker. Sommige kinderen zijn namelijk geïrriteerd, huilerig en soms misselijk omdat ze uit de diepe slaap worden gewekt en in het feestgedruis worden gestort.
  • Blijft jouw kind op? Zo vanaf 8 jaar wordt dit gemakkelijker. Geniet dan samen van een film of tv programma, bekijk nog eens (oude) foto’s, houdt een spelletjesavond of sta stil bij vooral de mooie momenten van dit veel besproken jaar.

 

Wat je samen ook kiest, maak een mooie en speciale herinnering van. Een jaar waarin we meer dan ooit in klein gezelschap of enkel in huiselijke kring het jaar 2020 ‘stilletjes’ afsluiten en 2021 met open armen ontvangen.

 

Ik wens dat jullie in 2021 verbondenheid, rust en een goede nachtrust binnen jullie gezin ervaren, om samen de dag te kunnen beleven en mooie herinneringen te maken!

 

Lieve groet, linda

Slaap je blij_Logo

Aanbevolen voor jou

Sinterklaas 2021

Sinterklaas 2021

  Jaaahhh, vanaf 13 november is Sinterklaas weer in het land.   Sinterklaastijd Altijd een tijd anders dan...

teken je dag

teken je dag

Vraagje...Hoe sluit jouw kind de dag af? Om te kúnnen slapen is het super belangrijk om de dag af te sluiten....

Vakantiebingo

Vakantiebingo

Om de zomervakantie van 6 weken gezellig door te komen, heb ik een vakantiebingo gemaakt. BINGO! Het vakantiebingo is...