Sinterklaas 2021
12 november 2021

 

Jaaahhh, vanaf 13 november is Sinterklaas weer in het land.

 

Sinterklaastijd

Altijd een tijd anders dan anders. Of je kind nu klein of groot is. De geur en aanblik van strooigoed, chocolade en mandarijnen, de opgebouwde spanning en verwachtingen blijven toch verbonden met de Sint en het nodige sentiment.

Wat is het soms hard werken als moeder om de tijd voor pakjesavond leuk te houden. De hoge spanning, het teveel aan prikkels en de vermoeidheid van (nog) slechter slapen drukt de sfeer in huis. De tijd en concentratie voor je werk lijdt er vaak onder. Jullie worden prikkelbaar en reageren geïrriteerd naar elkaar. Terwijl deze tijd júíst van gezellig samenzijn zou moeten zijn.

"Wat je kind nodig heeft in deze (spannende) tijd is voorspelbaarheid. 
Zodat je kind de spanning rondom de Sint ook even kan loslaten."

Om tegemoet te komen aan een natuurlijke drang naar voorspelbaarheid, is het handig om in kaart te brengen wat je kind de komende tijd te wachten staat. Het simpelweg inzetten van een aftelkalender kan de nodige slapeloze nachten of vroege ochtendperikelen verminderen. Gewoon, omdat je kind dan weet wanneer hij of zij de schoen mag zetten(iets krijgt) en wanneer er niets komt. Afhankelijk van je kind maak je het verhaal eromheen spannend of hou je het heel basic. Houd het vooral LEUK!

Aftelkalender

Bij mijn dochter een zoon heb ik altijd een kalender ingezet. Ze sliepen hiermee meer dan prima. Zeker voor de spannendste tijd van het jaar. Dit heeft mij veel nachtrust gegeven ;).

Om het je gemakkelijk te maken, heb ik een aftelkalender uitgewerkt. Je vindt ‘m hierboven. Sla ‘m op, printen, aan je kind uit te leggen en in te vullen. Kind kan de was doen. Ik vind het altijd leuk wanneer je mij laat weten hoe het inzetten van de kalender is verlopen.

Succes maar bovenal een hele gezellige tijd!

 

Slaap je blij_Logo

Aanbevolen voor jou

teken je dag

teken je dag

Vraagje...Hoe sluit jouw kind de dag af? Om te kúnnen slapen is het super belangrijk om de dag af te sluiten....

Vakantiebingo

Vakantiebingo

Om de zomervakantie van 6 weken gezellig door te komen, heb ik een vakantiebingo gemaakt. BINGO! Het vakantiebingo is...

Slapen en warm weer

Slapen en warm weer

Positieve invloed van zon In de zomer schijnt de zon lang en vaak. En zonlicht heeft een positieve invloed op slaap én...