Selecteer een pagina
Daar zit ik weer aan de waterkant. Weggedoken in mijn sjaal, koude neus en handen. Het is herfst en het wordt dus steeds wat kouder. Als ik rondkijk en het warme kleurenpallet van de natuur zie, valt de kou best mee.
Genietend van het uitzicht zit ik daar. Het herfstzonnetje probeert zo hard mogelijk te stralen. Rimpelig water, geluiden van de wuivende bomen. Het groen in de natuur maakt langzaamaan plaats voor rood, oranje en geel. Veel bladeren hebben zich al losgelaten en liggen als een tapijtje op de aarde.
Maar bovenal geniet ik intens van het ventje dat zijn moment pakt, vissend aan de waterkant. Helemaal één met de natuur, wachtend tot de dobber ondergaat. Yes, de dobber beweegt! Vol trots haalt hij zijn Vorentje binnen. Opperste concentratie en met zijn volledige aandacht bij waar hij mee bezig is. Zijn visje voorzichtig en liefdevol bevrijden van het haakje, foto maken en weer snel terug in het water zetten. “Dag visje, het was even fijn samen.”
Intens genieten, beleven en leven in het NU. Hoe mindfulness wil je het hebben? Turen naar de dobber, volledige focus op 1 punt. Verstand op nul en gewoon ZIJN. Stiekem doe ik mee. Alleen maar kijken naar de dobber, ZIJN en wachten. Een beeld dat ook mij op het niveau van genieten, beleven en leven in het NU brengt. Ver weg van alle dagelijkse stress, ‘moet-dingen’ en piekermomenten.
En dat uren achtereen. Totdat een rode (snot)neus, verkleumde handen en de ondergaande zon een einde maakt aan dit prachtige en rustgevende schouwspel. Een middag van genieten van ons ‘samenmoment’ zit er weer op. Snel alles inpakken en naar huis. Onderweg wordt de middag nog eens in geuren en kleuren doorgenomen. Thuis kunnen we lekker opwarmen onder het genot van een vers soepje. Simpelweg genieten hoeft niets extra’s te kosten, op tijd en prioriteit na 😉.
Wat zijn de bijkomstige voordelen van deze middag?
1. We hebben allebei genoten van het samen zijn in de natuur. Gewoon een gratis mindfulness-sessie van de natuur.
2. We hebben allebei de dosis ‘gelukshormonen’ aangevuld. Waarmee we een fijn en ontspannen gevoel hebben. De rust ervaren we in de avond en nacht nog steeds.
3. Door het pakken van het zonlicht hebben we de aanmaak van Melatonine gestimuleerd, om gemakkelijker in slaap te komen.*
4. Maar deze is misschien nog wel de belangrijkste… we hebben samen een mooie herinnering gemaakt. Iets wat ze ons niet meer afpakken en onze band versterkt. Simpelweg genieten van elkaar, het moment en de beleving. Carpe Diem!
Waar genieten jullie samen met het gezin van?
*Ik heb het vanochtend even nagevraagd. Hij kon meteen slapen, waar hij regelmatig nog tijd nodig heeft om de dag af te kunnen sluiten. 😉