Inhoud

Aahhh, daar gaan we weer. Het is weer tijd om naar bed te gaan. Wat een gedoe en dat iedere avond weer! Veel ouders zien bij het eten al op tegen de strijd om hun kind in bed te krijgen, maar zeker ook te houden. Al die patronen en steeds uitgebreidere rituelen. Nog een knuffel, beetje water, nog een keer naar de wc of gewoon hysterisch huilen tot je kind bij je is of jullie samen in bed liggen. En je hebt juist zo’n behoefte aan even helemaal niets na een drukke dag, gewoon even tijd voor jezelf. Of misschien wel lekker bewegen  of afspreken met vrienden. Dat zit er niet in, simpelweg omdat je er de puf niet voor hebt. Misschien ligt er zelf nog werk op je te wachten omdat je je aandacht er vandaag niet bij kon houden, vanwege de gebroken nachten.

Het slecht slapen breekt je gewoon op! Je bent snel geïrriteerd en reageert kortaf, waar je jezelf dan vaak ook wel weer schuldig over voelt. Niet alleen jij maar ook de rest van het gezin reageert op alles en elkaar. Het huilen staat jullie nader dan het lachen. Dit gaat vaak ten koste van de sfeer in huis. Daar moet écht iets aan gebeuren. Alleen ben je al zo moe dat je het gewoon niet op kunt brengen. Het is zo zonde want er zijn zoveel mooie (kleine) momenten om samen van te genieten. Maar je ziet ze gewoon niet meer.

Waarschijnlijk heb je al van alles gelezen en uitgeprobeerd. Soms leek het wel even te helpen. Al heeft dit helaas niet voor een blijvend resultaat gezorgd doordat je vervalt in oude ingeslepen patronen. De wanhoop ben je nabij, logisch! Ik heb hier zelf ook in gezeten en ik hoor het veel terug bij de gezinnen die ik beleid.

Na jaren lange ervaring met gezinnen waarbij slecht slapen de boventoon voert, heb ik de verkregen inzichten en technieken om kunnen zetten naar een manier van begeleiden die aansluit bij de behoeften van (over)vermoeide ouders en kinderen die slapen als iets vervelend zijn gaan zien. Ik werk graag vanuit mijn eigen ontwikkeld model dat de spreekwoordelijk spijker op de kop slaat. Ik werk graag met visuele ondersteuning om duidelijkheid en rust te creëren. Vaak is dit geen overbodige luxe wanneer de concentratie minder is door slechte slaap of bij kinderen. Daarnaast laat ik je graag ontdekken wat de invloed van de natuur en je omgeving op je slaap- en beweeggedrag is.

 

Over het programma

Dit uitgebreide programma heb ik speciaal ontwikkeld voor gezinnen met een kind(eren) die structureel en al een hele tijd slecht slapen. Waar de gevolgen in het dagelijks functioneren merkbaar zijn. Er is dan echt sprake van ingeslepen patronen en rituelen die aanvankelijk misschien helpend leken maar op dit moment tegenwerken of te veel tijd, inspanning en energie kosten.

Je kunt als gezin zelf het verloop bepalen. Gewoon op jullie eigen tempo, in de eigen omgeving, zonder de deur uit te moeten, aan de slag. Geen gedoe met oppas regelen, vervoer of afspraken plannen.

Het is een intensief, maar mooi, proces waar ik nabij ben om je bij te staan, je inzichten en de nodige sturing te geven. Zodat je na 3 tot 6 maanden samen met je gezin een stappenplan hebt ontwikkeld om de slaapproblemen structureel aan te pakken. Helemaal passend bij jouw gezin en situatie. Bij een (kleine) terugval of verandering in de situatie kun je samen vanuit dit plan weer op tijd bijsturen of een aanvulling maken. Je blijft grip op het slaapgedrag hebben en houden. Tuurlijk, is het aan jezelf om de gedragsverandering op het gebied van slaap en mogelijk ook overdag te maken en vol te houden. Het voordeel is dat je van niemand afhankelijk bent voor het resultaat en dus grip op de situatie blijft houden.

Ben jij het ook zo zat om na een gebroken nacht, omdat je kind niet goed slaapt, de dag al moe te beginnen? Zou het niet geweldig zijn wanneer je ontdekt:

  • Hoe het zit met slapen en herstellen in de nacht.
  • Wat er bepalend is voor het beleven van een fijne dag om vervolgens lekker te kunnen slapen.
  • Hoe je inzichten, technieken en ‘samenmomenten’ om kan zetten in balans in dag en nacht voor je gezin.
  • Hoe je een stappenplan op maat voor je gezin kan ontwikkelen om tot een structurele oplossing te komen en samen de grip op de situatie blijft houden.

Om tot een duurzame oplossing langdurige en/of forse slaapproblemen te komen, is een gedragsverandering nodig. Jullie gaan een nieuw pad richting lekker slapen en fijne momenten (samen) overdag bewandelen. Dit kost tijd, energie en vastberadenheid. Maarrrr… je hoeft het echt niet alleen te doen. Ik ben nabij en ondersteun jullie tijdens dit programma.

We starten het programma samen op. Tijdens een persoonlijk gesprek met het in kaart brengen van de slaapproblemen en wordt duidelijk wat jullie nodig hebben om een goede start te maken. De eerste modulen van het programma zijn als het ware het fundament en essentieel om de slaapproblemen aan te pakken. Dit gebeurt op je eigen manier en in het tempo dat bij jullie past.

Na de eerste 2 modulen is er helderheid, de eerste inzichten verkregen, technieken eigen gemaakt en fijne ‘samenmomenten’ ervaren. Tijd om dit alles voor je gezin op maat te krijgen, tijdens een persoonlijk gesprek. Als het ware de puntjes op de i zetten.

Nu kan het pad naar een structurele oplossing voor de slaapproblemen in het gezin vervolgd worden. Na module 4 hebben jullie de balans tussen dag en nacht kunnen herstellen en een stappenplan gecreëerd, volledig gericht op jullie gezin. Tijdens het persoonlijk afsluitend gesprek lopen we samen de ontwikkeling en als het ware de reis die jullie samen hebben gemaakt door. Er is altijd nog tijd om de laatste puntjes op de i te zetten en vragen te verhelderen. Zodat jullie vol vertrouwen verder kunnen. Soms verloopt dit proces langzaam soms wat sneller maar er is altijd een oplossing!

Tijdens het doorlopen van dit uitgebreide programma wordt er gebruik gemaakt van tal van inspirerende (korte) video’s, tools en technieken om inzichten te krijgen. Verder geef ik 1 x per week mogelijkheid tot extra vragen maar ook tips, voorbeelden handvatten waar je mee aan de slag kan gaan. Daarnaast heb ik bonusmateriaal ontwikkeld om gewoon lekker te genieten van momenten samen. Daarnaast worden op andere gebieden positieve ontwikkelingen ervaren.

Het grote voordeel is dat je samen met je gezin het proces zelf in kan richten. Je bepaald zelf wie, wat waar. Je kunt het pad als gezin bewandelen. Hierdoor ontwikkelen jullie een écht ‘samen-proces’ en plan.

Voor een investering van  € 447,- begeleid ik jullie naar het ontwikkelen van een op maat gemaakt stappenplan om slaapproblemen structureel op te lossen. Het zal als een cadeautje voor je gezin voelen. Weer uitgeslapen kunnen genieten van alles wat de dag jullie brengt en vanuit een fijne sfeer de dag af te sluiten.